Semin 2021

Seminstation


Priser 2021:


Stationsavgift:                                                                                1700 SEK

Uppstallning Sto:                                                                   120 SEK/dygn

Uppstallning Sto & Föl:                                                         150 SEK/dygn

Seminavgift inkl samtliga gynekologiska 

undersäkningar samt dräktighetskontroller                             2300 SEK

Eventuella Behandlingar ingår ej i priset utan tillkommer


Skick av Sperma med  Mats Hästtransport   Bil                          800 SEK

Skick av Sperma med  Mats Hästtransport   Flyg                       900 SEK


Vid skick debiteras en avgift för Pack och Samling  1ggr/sto    500 SEK

                                                 Moms tillkommer på ovan priserBeställnnig av sperma sker innan 11:00. Ring eller SMS:a

070-9591660

Hooch DK
IMG_0129

Välkomna till Stall Boarps seminstion!


Ston av alla raser är välkomna och du kan välja vilken hingst du vill som finns på semin (tai). Vi har också glädjen att kunna erbjuda färsk semin från våra stationerade hingstar. Läs mer om vilka hingstar som finns på Stall Boarp.


Vår veterinär, Anders Darenius kommer att ombesörja allt som har med undersökningar och behandlingar att göra, Anders har mer än 30 års erfarenhet av branschen och är känd för sitt stora engagemang inom hästavel och semin-teknik. 


Anmälan


När du har bestämt dig för att betäcka ditt sto så är det några saker du bör veta. Stoet bör har släppt all vinterpäls och man bör ha sett första brunsten, om det är ett sto som det är lätt att se brunsten på, innan man kommer till stationen. Har man inte sett någon brunst på stoet i mitten av maj så kan det vara bra att komma hit ändå för undersökning. 

Från sista brunstdagen räknar man 17 dygn, på det 17 dygnet är det lämpligt att stoet kommer hit, gärna på en måndag, onsdag eller fredag (runt kl 8-9) när veterinären är här och kan undersöka stoet. Det går alldeles utmärkt att lämna stoet dagen innan också. Inträffar det 17 dygnet på en annan dag än måndag, onsdag och fredag så går det bra att undersöka stoet dygn 16 el 18 också. Man bör dock inte vänta längre än dygn 18 då finns risk för att missa ägglossning.


Tycker du att detta var rörig information går det bra att ring till oss och råd fråga! tel 0709591660


Nästa steg beror lite på vart man vill ha sitt föl registrerat. För SWB-hingstar anmäler man sitt sto på www.sprangrulla.se , och väljer vår betäcknings- seminstation Stall Boarp samt den hingst man valt till sitt sto.Glöm inte att kontakta oss för att bestämma ankomsttid!


När du kommer:

Ska stoet var i gott hull och hästens pass ska vara med.


Alla ston går i var sin hage med sällskap i hagen bredvid. Det finns även en begränsad möjlighet till att få ha sin häst uppstallad på natten, där har ston med föl förtur.


Vårt mål är att bemöta dig och din häst med stor kunskap, engagemang och omsorg. Vi kommer se till att ditt sto (och föl) på bästa sätt och göra vårt yttersta för att få henne dräktig!