Om oss

Om oss

Anna och Mattias heter vi som driver stall Boarp. Gården Boarp har varit i vår ägo sedan 2014.


Mattias är uppvuxen på lantbruksgård och har genom det en stor kunskap i hur ett jordbruk skall drivas och skötas. Han har god hand med både hästar och nötdjur. I all hantering av djuren är han trygg och lugn vilket är en stor fördel när hingstar och ystra unghästar ska hanteras.


Anna gick häst-programmet på gymnasiet och har en bred kunskap när det gäller hästar. Hon har stor erfarenhet av unghästar, inridning och hästars utbildning. Hon har även tagit emot hästar på inridning. Maud och Hans Delling har sagt om Anna att hon har ett mjukt och tryggt sätt att rida och att hon har förmågan att få heta och stirriga hästar lugna.


Om oss


Stall Boarp bedriver avel och uppfödning av det svenska halvblodet (SWB). Vi vill medvetet avla för prestation och hållbarhet. Målet är att få fram sporthästar för dressyr och hoppning med hög ridbarhet och gott temperament. Stor vikt läggs på både hingstens och stoets kvalifikationer för att kunna matcha på bästa sätt. Vi strävar efter att få fram lugna, trygga individer som både kan prestera bra på tävlingsbanorna och fungera som bästa tränings- och tävlingskompisen.

 

Här på gården får hästarna vara hästar och de föds upp på ett så naturligt sätt som möjligt för att de ska bli sunda, robusta och friska individer. På sommaren går de ute dygnet runt från maj- oktober (om vädret tillåter). Okt- maj går de ute större delen utav dagen. Hagarna är stora och kuperade.

Stor vikt läggs på hanteringen av hästarna. Alla unghästar och föl hanteras dagligen för att de ska bli vana vi den vardaglig hantering såsom rykt, lyfta hovar, bli leda och så vidare. Unghästar blir inridna vid 2,5 år för att kunna deltaga i 3års-testet.

Alla hästar säljs registrerade med pass, vaccinerade och avmaskade efter rekommendationer. De är också verkade regelbundet. Hästarnas tänder kollas också regelbundet. De är även BT-anslutna.