Arcimedes

Editions Mr Arcimedes KWD 87

Hingst införd i Svenska Welsh & Cobföreningens kvalitetsbok med 41 poäng exteriört och fick sitt G1 för utfört bruksprov. Han fick goda verbala vitsord från domarna och de önskade se honom på tävlingsbanan i framtiden.


Han är en trevlig individ med en enorm arbetsvilja, mycket goda rörelser och älskar att hoppa. Utbildningsmässigt, Dressyr LA och hoppning upp till 145 cm. han har kapaciteten för medelsvår.

Han kommer från en mycket förärvnings säker stam, där både mormor och farmor har ELIT.


Pappan Fjordglimt Sir Thomson har tävlat medelsvår hoppning och dressyr. Han nedärver sina anlag till sina avkommor både exteriört, gångart och hoppförmåga. Han är far till flertalet godkända söner bla Editions Mr Arcimedes, Editions Mr Armageddon och Editions Mr Farenheith. Han har flertalet diplomdöttrar.

Mamman till Arcimedes, är Armanis M Chanell. Hon har avelsdiplom med 40 poäng. Hon har 2 avelsgodkända söner, ston som är högt bedömda som föl men ej visade som vuxna. Hon är visad på utställning med många guld, championat och BIS titel.

Mormor Fjordglimt Martina har flertalet godkända söner och diplomdöttrar och är belönad med ELIT.


Arcimedes fölmönstrades som liten och fick 42 p. Han gjorden bruksprovet med lysande siffror år 2017 som 4-åring.

Gångarterna fick han 7-9-8.

Skritten är ren, men kan var något mer framåtgripande. Traven Är taktmässig, energisk och elastisk. Galoppen är rytmisk och luftig. På ridbarheten fick han en 7 med omdömet flott häst som är påverkbar och har god framåtbjudning. Han har bra grundbalans. På allmänt intryck fick han en 8 med omdömet harmonisk och trevlig med stor utvecklingspotential.Priser 2020

 

Finns tillgänglig på naturlig betäckning.

Språngavgift 2500kr

Levande föl 2500kr


Alla friska ston, oavsett ras är välkomna till Arcimedes!Vi betäcker förhand utan linor. Arcimedes är en riktig gentleman mot sina ston. När du kommer hit med stoet ska hon vara utan bakskor. Stoet får gå i egen hage med hästarkompisar i hagen bredvid. Ett betäckningsavtal upprättas med språngägaren/hästägaren.


Så här går det till:

Du kommer hit med ditt sto strax innan hon förväntas gå i brunst. När stoet går i högbrunst är hon villig att ta emot hingsten. Då betäcks hon varannan dag tills brunsten slutar. Därefter hämtar du hem ditt sto.


Efter 14 dagar efter sista betäckning skall dräktigheten kollas av veterinär, detta är givetvis något vi är behjälpliga med.  Skulle hon då inte vara dräktig så kommer stoet att gå i brunst igen runt 16:e-18:e dygnet och då gör vi om proceduren. Givetvis betalar du då inget för språnget, utan bara för uppstallningen.


Har du svårt att se brunsten på ditt sto går det bra att ha henne här uppstallad tills hon visar brunst. Vissa ston visar ingen tydlig brunst när det inte finns en hingst i närheten.


Här kommer stoet regelbundet testas mot hingsten för att veta när hon är redo.


Stoägaren ansvarar själv för att stoet är försäkrat.


Veterinär Anders Darenius finns tillgänglig för undersökningar, behandlingar och dräktighetskoll här på Stall Boarp efter överrenskommelse.Copyright @ All Rights Reserved

Stall Boarp


Boarp 1

57892 Aneby

mail: info@stallboarp.se

Tfn. 0709 - 59 16 60