Highteq


Highteq 9532


Highteq godkändes med AC vid bruksprovet år 2021. Han har tidigare fått hoppdiplom både som tre- och fyraåring med hoppoängen 8-9 resp 8,5-8,5.


Highteq 9532 är Hiphops enda godkända son tillgänglig för avel!


Fadern Hip Hop 1045, elitpremierade, var fantastisk både som avelshingst och på tävlingsbanan. Han hade stora framgångar redan som ung. Han reds av bl.a. Maria Gretzer & Erika Lickhammar. Bland hans främsta meriter finns placering i fyrastjärning 1,50, tredjeplats i ”sires of the world” 2010 och en finalplats vid unghäst-VM. Hiphop blev utsedd som ”morgondagensstjärna” år 2007 samt utsågs han till ”årets Breeders trophy-hingst” år 2013.


Hiphop har fått flera framgångsrika avkommor bla Flecu som tävlas av Alexande Zetterman, Hansson WL som tävlas av Peder Fredricsson. Gurra Hop, Hip Star och Kasphara DH är avkommor som tävlat 1.60. År 2016 blev två av Hiphops avkommor svenska mästare, Hansson WL & Chickflick K. Nämnas bör också göras att avkomman Isac tävlas framgångsrikt i dressyr upp till Grand Prix med Minna Telde. Han var det närmaste oslagbar på unghästtävlingarna.


Highteq´s mor High Five är ett A-premierat sto, född och uppvuxen på Flyinge, där hon en period var skolhäst. Hon är också mor till High Tension -13 e. Casilius, som har en gedigen meritlista som unghäst. Hon har varit i Breedersfinal fyra gånger, placerad på Elmia och Champion of the Youngsters. High Tension belönades med dubbeldiplom som treåring och hoppdiplom som fyraåring. Hon tävlar idag hoppning upp till 140.


I stolinjen finns ett flertal hästar som belönats med diplom på unghästtester. Där finns också hästar med meriter upp till 160, bl.a. Novartis, Revenge och Winslow High.


Highteq är en otroligt trevlig hingst med fantastiskt temperament. Han beskrivs som både samarbetsvillig och snäll.

 

WFFS - Negativ


Tillgänglig på AI/TAIPriser 2022


Avgift 17 dygn dräktig 2 000 kr 

90-dygns dräktighet 5 000 kr


Pack och samling tillkommer med 500kr /1ggr per sto och säsong på TAI


Moms tillkommer