Emmerton 1024


Emmerton 1024


Emmerton har en otroligt fin meritlista. Han godkändes i Adelheidsdorf som 3-åring och var då överlägsen vinnare av bruksprovet. Han är en av få hingstar från den berömda ”sina”-linjen som producerat många topphästar ( Obelix, Ladidor, Modest, Tersina, Nintendo bara för att nämna några få). År 2002-2005 verkade han i avel i Sverige. Peter Eriksson tävlade honom då med framgång i unghästchampionaten och vidare upp till medelsvår klass.

 

Emmerton fick sedan en internationell karriär med Jur Vrieling i sadeln. Han gjorde under åren 2008-2012 över 60 CSIO-starter med otaliga Nations Cup & världscupkval. År 2008 blev han Holländsk mästare i hoppning.

 

De äldsta avkommorna är placerade i Internationell svår hoppning. Flera har deltagit framgångsrikt i årgångsfinalerna. Emmerton har flera godkända hingstar efter sig bland annat Niveau 1136 som vann det svenska bruksprovet 2007 & är nu placerad i svår internationell hoppning. I Holland finns även Freeman VDL , även han vinnare av KWPN:s bruksprov 2013. Jur Vrieling tävlar honom nu och Freeman verkar i avel på VDL Stud.

 

Emmerton har som sagt flera avkommor i svår hoppning men man bör också nämna dottern Emma, som har representerat Sverige vid UVM i dressyr och hon har nu även placeringar i svår dressyr.

 

Emmerton har producerat en stor mängd tävlande avkommor ca 70%. De har varit framgångsrika vid såväl unghästtester som i tävling. Av Emmertons svenskfödda avkommor har 10% startat svår hoppning, 5 st har startat GP internationellt. 40% har av avkommorna är placerade i MSV-klass.

 

Mottagandet blev stort när han återvände till den svenska aveln 2016. Fölen har visat sig hålla hög klass vilket visar på att han passar våra svenska ston ypperligt.

 

Emmerton tilldelades ELIT 2016 för sina goda avelsresultat i Sverige.

 

Peter Eriksson –”En hingst med fantastisk mun och ridbarhet. Han passar perfekt i svensk avel.”

 

Det är också värt att nämna Emmertons fina dräktighetsresultat som legat över 92% i dräktighet 4 år i rad.

 

Emmertons egna resultat:

  • Vinnare av bruksprovet med 137.97 poäng
  • Vinnare av 6-årschampionatet sverige
  • Holländsk mästare
  • Vann Grand prix i Roggel
  • Vann Grand prix i Vestfold
  • Flera placeringar i Grand prix
  • Flera placeringar i Nations Cup
  • Och mycket, mycket mera

 

WFFS - Negativ


Tillgänglig på AI/TAI


Priser 2022 Alla skall ha råd med en elithingst


Avgift 17 dygn dräktig. 1 000 kr

Avgift vid levande föl. 6 000 kr


Pack och samling tillkommer med 500kr /1ggr per sto och säsong på TAI


Moms tillkommer