Edition Mr Arcimedes

Editions Mr Arcimedes KWD 87

Hingst införd i Svenska Welsh & Cobföreningens kvalitetsbok med 41 poäng exteriört och fick sitt G1 för utfört bruksprov. Han fick goda verbala vitsord från domarna och de önskade se honom på tävlingsbanan i framtiden.


Han är en trevlig individ med en enorm arbetsvilja, mycket goda rörelser och älskar att hoppa. Utbildningsmässigt, Dressyr LA och hoppning upp till 145 cm.

Han kommer från en mycket förärvnings säker stam, där både mormor och farmor har ELIT.


Pappan Fjordglimt Sir Thomson har tävlat medelsvår hoppning och dressyr. Han nedärver sina anlag till sina avkommor både exteriört, gångart och hoppförmåga. Han är far till flertalet godkända söner bla Editions Mr Arcimedes, Editions Mr Armageddon och Editions Mr Farenheith. Han har flertalet diplomdöttrar.

Mamman till Arcimedes, är Armanis M Chanell. Hon har avelsdiplom med 40 poäng. Hon har 2 avelsgodkända söner, ston som är högt bedömda som föl men ej visade som vuxna. Hon är visad på utställning med många guld, championat och BIS titel.

Mormor Fjordglimt Martina har flertalet godkända söner och diplomdöttrar och är belönad med ELIT.


Arcimedes fölmönstrades som liten och fick 42 p. Han gjorden bruksprovet med lysande siffror år 2017 som 4-åring.

Gångarterna fick han 7-9-8.

Skritten är ren, men kan var något mer framåtgripande. Traven Är taktmässig, energisk och elastisk. Galoppen är rytmisk och luftig. På ridbarheten fick han en 7 med omdömet flott häst som är påverkbar och har god framåtbjudning. Han har bra grundbalans. På allmänt intryck fick han en 8 med omdömet harmonisk och trevlig med stor utvecklingspotential.Priser 2022

 

Finns tillgänglig på semin (AI/TAI)  

Vi kan skicka doser över hela Sverige.   

Avgift vid 17 dygns dräktig 1 000kr

Avgift vid levande föl: 4 000kr

Kostnad för pack och samling tillkommer på TAI, pack/ samling 500kr per sto & säsong

Moms tillkommer på ovan priser