Seminhingstar 2019

Nedan listas 2019 års Hingstar stationerade på Stall Boarp


Hooch DK

Hooch DK är född i Holland hos Bas Huybregts, Stal de Krochten och godkändes i Zangersheide som treåring där han fick omdömet; stor kapacitet, bra teknik med starkt avstamp och snabba reflexer. Hooch DK är tävlad i Holland och Belgien på nationell 1.40 nivå och spåddes en lovande framtid. Han råkade dessvärre ut för en olycka i hagen som sedan satte stopp för hans fortsatta tävlingskarriär.

Han är en hingst med en mycket god ridbarhet, arbetsvilja i kombination med ett gott temperament. 2016 hade Hooch DK två avkommor med till SSHS Auktionen där High Five DK var den högst betalda och i Holland såldes avkomman Hooligan R Z på Sale of the Rising Stars för € 43000, Hooligan R Z var sexa i det hollänska VSN Cup ( motsvarande Fyraårs Breeders ) och femma i samma årgångstävling på Zangersheide där han även var i final som femåring med 4 fel omhoppningen på UVM. I Sverige finns även Happiness DK som tävlades av Jörgen Larsson, bl.a i finalen på Champion of the Youngsters 2016 och segrade bland femåringar i Halmstads Youngster 2017 som enda felfria i sin årgång. Nu tävlas Happiness DK av Angelie Von Essen internationellt på 1.40 nivå på väg uppåt i klasserna.

High Five DK tävlas av Alexander Zetterman internationellt och är också han på väg upp i klasserna. Läs mer

Ragnarps Rolex


Ragnarps Rolex

*Multitalang *Välutvecklad *Maskulin *Vackert huvud *Topp stam

 

En hingst utöver det vanliga!!

 

Rolex fick beröm ifrån domarna för sina taktmässiga gångarter med bra påskjut och god bärighet. I löshoppningen fick han beröm för sin goda hoppteknik med ett plus för fina bakben. Han visar prov på stor kapacitet både inom hoppning och dressyr med sin fina hoppteknik och sina höga poäng på gångarterna. Rolex har också en mycket vacker färg, gul med svart man och svans. Lägg också till hans underbara temperament så har du en riktig drömhingst.

 

8 9 8 på gångarterna

 

Han är så lik en storhäst du kan komma med sin långa breda hals och fina extriör.


Läs mer

 


Zoltan 9125

Zoltan 9125 är tävlad framgångsrikt fram tills år 2016 och han har tävlats i hela sitt liv. Gerfried Puck (Österrike) har tävlat honom internationellt i svår hoppning, upp till 160. Han har ett riktigt gott temperament och en hög ridbarhet. Han är en oerhört trevlig individ med bra inställning till hinder. Han har tre bra gångarter och särskild bra är galoppen. Gångarterna är luftiga och han rör sig i uppförsbacke. Zoltan är en trevlig högrest modell med en del fullblod i stammen. Han är efter Qumball- Dogmat och han har det åtråvärda Darco-blodet längre bak i stamtavlan. Zoltans Far Qumball är en rörlig och begåvad hingst med ett gott temperament. Han har tävlats i svår internationell hoppning.

Zoltan har verkat mycket sparsamt i avel och än så länge inte alls i Sverige. På de få avkommor som finns utomlands kan man se att han ger fina högresta avkommor. Zoltan är ett bra val om man vill avla på prestation och hållbarhet då han har goda meriter i svår hoppning samt att han är tävlad hela sitt liv och fortfarande är frisk och fräsch. Det finns nog ingen som ser honom som kan tro att han är född 1998. Zoltan kan passa de flesta ston då han är högrest och nätt i typen. Han är 167cm i mankhöjd.

 

Zoltan finns tillgänglig för avel och är godkänd för SWB via ett sto-licens. Självklart ger han gröna papper på sina avkommor


Pris:

Zoltan är inte tillgänglig för betäckning just nu!


Film på Zoltan.


Nyheter


Vi är nu stolta återförsäljare till HAVENS foder


6/9 -2017


Årets Betäckningssäsong är nu slut. Vi tackar alla kunder för den gågna säsongen och välkomnar er åter 2018


1/9 - 2017

Stall Boarp


Boarp 1

57892 Aneby

mail: info@stallboarp.se

Tfn. 0709 - 59 16 60

Copyright @ All Rights Reserved