Hooch DK


Hooch DK

Hooch DK är född i Holland hos Bas Huybregts, Stal de Krochten och godkändes i Zangersheide som treåring där han fick omdömet; stor kapacitet, bra teknik med starkt avstamp och snabba reflexer. Hooch DK är tävlad i Holland och Belgien på nationell 1.40 nivå och spåddes en lovande framtid. Han råkade dessvärre ut för en olycka i hagen som sedan satte stopp för hans fortsatta tävlingskarriär.

Han är en hingst med en mycket god ridbarhet, arbetsvilja i kombination med ett gott temperament. 2016 hade Hooch DK två avkommor med till SSHS Auktionen där High Five DK var den högst betalda och i Holland såldes avkomman Hooligan R Z på Sale of the Rising Stars för € 43000, Hooligan R Z var sexa i det hollänska VSN Cup ( motsvarande Fyraårs Breeders ) och femma i samma årgångstävling på Zangersheide där han även var i final som femåring med 4 fel omhoppningen på UVM. I Sverige finns även Happiness DK som tävlades av Jörgen Larsson, bl.a i finalen på Champion of the Youngsters 2016 och segrade bland femåringar i Halmstads Youngster 2017 som enda felfria i sin årgång. Nu tävlas Happiness DK av Angelie Von Essen internationellt på 1.40 nivå på väg uppåt i klasserna.


Hooch dk´s äldsta avkommor är födda 2012 och trots att de inte är äldre tävlas flera av dem internationellt på väg upp i klasserna:


High Five DK tävlas av Alexander Zetterman internationellt och är också han på väg upp i klasserna. Modern till High Five DK, Fortune, har också lämnat hästen H&M All In, silvermedaljör i OS 2016 i Rio under Peder Fredricson.


Il Rossa di Costa tävlas 1.30 med placering.


Hedjaz DK & Hitch DK finns kvar utomlands och har tävlats internationellt upp till 1.35, på väg upp i klasserna.


Trots små årgångar har Hooch DK´s avkommor visat sig kunna prestera riktigt bra vilket tyder på att han är en säker förvärvare av stor hoppkapacitet och fin teknik. 

 

Hooch DK´s avkommorna har väckt ett stort intresse hos ryttarna i Belgien och Holland på tävling då de har hoppat med stor kapacitet och fin teknik. Nu börjar även de svenska ryttarna få upp ögonen för Hooch DK´s avkommor.

 

Fadern Dulf van de Bisschop startade en fin karriär i Holland som unghäst och exporterades sedan till USA där han varit framgångsrik till 1.50 hoppning , hans mor Secret Love Wonderland har lämnat tre godkända hingstar samt två 1.55 hästar och en i 1.60 hoppning.

 

Modern Puck II har Hooch som enda avkomma, hon tävlades i 1.45 hoppning först i England och sedan i USA.

 

Mormodern Siendefie har två avkommor -Puck II och Careful Z som lämnat hingsten Vagrant Z som är påväg upp i klasserna med fina resultat som sjuåring i 1.40

Även Siendefie såldes till USA där hon tävlats i 1.60 klasser

 

Mormors mor Keezeta gick 1.60 hoppning med Rodrigo Pessoa

 

Hooch DK ägs av Stall Boarp och verkar genom ett-sto-licens i SWB eller registreras i Zangersheide

 

Hooch DK mäter 172 cm och är född 2007


Pris

Språngavgift: 2500kr 

Alt 1. 90dygn dräktig 6000kr

Alt 2. levande föl 8000kr


Moms tillkommer på ovan priser

 

Nyheter


Vi är nu stolta återförsäljare till HAVENS foder


6/9 -2017


Årets Betäckningssäsong är nu slut. Vi tackar alla kunder för den gågna säsongen och välkomnar er åter 2018


1/9 - 2017

Stall Boarp


Boarp 1

57892 Aneby

mail: info@stallboarp.se

Tfn. 0709 - 59 16 60

Copyright @ All Rights Reserved